picker

Select Your Style

Choose your layout

Color scheme

TABĂRA COPIILOR CURAJOSI

Deși am fost învățați că inteligența unui tânăr se măsoară în numărul de poezii pe care le poate reține ori în rapiditatea cu care rezolvă o problemă matematică, studii recente au dovedit faptul că în viață este de două ori mai importantă competența emoțională a unui om, decât abilitățile sale tehnice sau intelectuale. Vestea bună este că acest EQ poate fi îmbunătățit!

Dorim să venim în întâmpinarea nevoii firești a fiecărui părinte de a-și sprijini copilul să se dezvolte armonios. În ceea ce îi privește pe copii / adolescenți, atelierul nostru îi va ajuta să se înțeleagă mai bine, să-și descarce tensiunile, să-și dezvolte abilitățile de comunicare, să găsească strategii de rezolvare a conflictelor. În acest atelier, copiii și adolescenții își vor dezvolta potențialul creativ într-o manieră originală și constructivă, vor exersa empatia și își vor optimiza astfel capacitatea de relaționare.

Ce își propune acest atelier să realizeze pentru copii:

– sporirea stimei de sine;

– conștientizarea emoțiilor, nevoilor și reacțiilor;

– clarificarea relațiilor;

– creșterea empatiei, a toleranței și a abilităților de comunicare autentică și spontană;

– dezvoltarea automotivării ca unealtă pentru atingerea obiectivelor.

Cum este configurat acest program:

Un grupaj de 4 mini-ateliere în care se vor folosi maniere interactive de lucru, jocuri și activități artistice, prin intermediul cărora copiii / adolescenții vor învăța să-și identifice mult mai clar emoțiile și să le gestioneze mai eficient. Înțelegerea emoțiilor, a stărilor sau situațiilor pe care le experimentează le va oferi premisele creării unor relații sănătoase cu cei din jur, un grad de adaptare sporit, indiferent de contextul social în care se află, precum și o modificare pozitivă a confortului psihic și imaginii personale.

Fotografia este o pasiune extraordinară: dacă aveți cum și cu cine să parcurgeți câțiva pași esențiali, cu siguranță veți descoperi mult mai repede un drum propriu în imagine și cu siguranță veți face fotografii mult mai bune. Acest curs de fotografie și editarea imaginii își propune inițierea tinerilor în domeniul limbajului vizual, experiență ce poate fi de folos în viitor la formularea și concretizarea oricărui proiect sau idee în acest domeniu. Cursul îmbină noțiuni teoretice cu activitatea practică, raspunzând deopotrivă întrebărilor de ordin tehnic și estetic, iar structura în care a fost conceput urmărește descoperirea și dezvoltarea aptitudinilor creative, ghidarea și stimularea acestei creativități (transformând-o dintr-o preocupare întâmplătoare într-o activitate cultural-artistică).

Ce își propune să realizeze acest curs pentru tineri:

– învățarea elementelor de bază ale operării unui aparat digital;

– stimularea spiritului artistic și încurajarea exploatării lui prin arta fotografică;

– înțelegerea bazelor compoziției și ale folosirii luminii;

– încurajarea exercițiului  cu lumina artificială;

– învățarea tehnicilor de bază ale editării pozelor.

Poveștile fac parte din viața noastră încă de la cea mai fragedă vârstă. Sunt primele instrumente de învățare și prin ele descoperim lumea cu ajutorul imaginației. Copiii şi adolescenţii sunt de multe ori martorii sau chiar personajele principale ale unor poveşti palpitante. Transpunând în scris întâmplările inedite prin care trec, copiii înțeleg mai bine lecții importante despre lumea în care trăiesc și reușesc să aleagă modul optim de a le impărtăși celorlalți.

Atelierul de creație literară îşi propune să-i ajute pe participanţi să-şi dezvolte un “simţ al poveştii”, să învețe tehnici de reporting prin care să își dezvolte spiritul de observație și abilitatea de a asculta activ, să-și însușească tehnici de bază în jurnalism (colectarea informațiilor, structurarea textului, corectarea și rescrierea textului). La finalul acestui curs, operele literare create vor fi publicate pe un blog colectiv.

Cum este structurat cursul? Un grupaj de 6 mini-ateliere în care se vor folosi maniere interactive de lucru, jocuri și activități care vor  presupune analiza unor texte şi fragmente de text recomandate pentru lectură, pentru ca tinerii și copiii să învețe modalitatea de a-și transpune poveștile într-o manieră atractivă publicului căruia i se adresează.

În societatea consumatoristă contemporană, abilitățile de comunicare, prezentare și vânzare sunt cele care fac diferența și asigură succesul, atât pe plan personal, cât și profesional. Într-un studiu de psihologie socială realizat de americani și britanici, teama de a vorbi în public este plasată pe locul întâi în topul temerilor omului. În sistemul educațional româneasc, nu exista, din păcate,  o programă care să se adreseze nevoii copiilor de a învăța să vorbească în fața unui public. Deprinderea abilităților de prezentare și vorbit în public, de la cele mai fragede vârste, reprezintă un avantaj deoarece contribuie la dezvoltarea încrederii în forțele proprii, cu impact pe termen lung asupra vieții sociale și profesionale.

Capacitatea de asimilare a informațiilor este mai mare la vârsta copilăriei, vârstă la care se formează deprinderi noi, iar libertatea de gândire și exprimare non-verbală este prezentă în viața cotidiană, față de vârsta adultă, când oamenii își restrâng și își autocenzurează tot mai mult exuberanța limbajului. Astfel, deprinderea tehnicilor și învățarea timpurie a instrumentelor de public speaking înseamnă menținerea naturaleții în exprimare.

Ambrozie Kids își propune să dezvolte încrederea în sine a copiilor, contribuind astfel la diminuarea temerii de a vorbi în public. Copiii vor învăța regulile unui discurs public de succes, prin experimentarea în situații concrete în săli de conferințe dotate cu materiale și tehnologii de ultimă oră.

Structura cursului: un grupaj de 8 mini-ateliere, cu o programă concepută în acord cu stadiul de dezvoltare intelectuală a copiilor, punând accentul pe joc (înțeles ca formă de învățare) și îmbinându-se cu alte tipuri de activități distractive și recreative.

De ce atelierele Ambrozie Kids?

– Pentru că abordarea este personală şi personalizată fiecărui client, indiferent de vârstă, în funcţie de pasiunile şi înclinațiile acestuia.

– Pentru că încurajăm dezvoltarea talentelor și abilităților individuale, stimulând inteligența verbală, matematică, spaţială, muzicală, kinestezică, intrapersonală și interpersonală.

– Pentru că părinţii și copiii pot petrece timp de calitate împreună, descoperind noi resurse și talente în familie.

– Pentru că învăţăm, prin joc şi experienţă, într-un spațiu stimulativ și plin de magie.

– Pentru că toată grija și iubirea pe care i-o porți copilului tău se poate traduce în programe bine structurate și adaptate vârstei lui.

To Top